Uutiset

Kokkolalainen Kewatec laajenee kansainvälisillä markkinoilla - Nikolai neuvonantajana


Tämän merkittävän kaupan taustalla on Suomalaisen teknologiosaamisen ja kokemuksen korkea arvostus ulkomailla. Toisaalta Kewatec näkee tämän yhteisyrityksen kautta avautuvat markkinat erittäin mielenkiintoisena. Kaupalla ei ole vaikutusta Kewatecin kotimarkkinoiden valmistukseen tai myyntiin. Kotimarkkinoiden asiakkaiden palvelu ja tuotteiden laatu tulee jatkossakin olemaan vähintään samalla tasolla kuin ennenkin.

”Edustaen Suomalaista venealan teknologiateollisuutta yli 30 vuoden kokemuksella voimme pitää tätä yhtenä merkittävänä saavutuksena alallamme. Kumppanimme Conglin on yksi maailman johtavista alumiinivalmistuksen pelureista. Yhdistetty osaamisemme, joka ensisijaisesti on tarkoitettu palvelemaan Kiinalaista kasvavaa veneteollisuutta, tulee olemaan ratkaiseva tavoitteidemme saavuttamisessa”, sanoo Kewatec AluBoat Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Karl-Erik Wargh.

”Molempien osapuolten sitoutuminen tähän kauppaan on ollut esimerkillisen hyvä. Yhtiön pääomistaja ja ylin johto ovat omalla läsnäolollaan tämän myös heille merkittävän hankkeen takana. Lisäksi Longkoun kaupunki, joka sijaitsee Shangdongin maakunnassa Kiinan itärannikolla (Kesä-olympiakaupunki Qingdaon pohjoispuolella), on vahvasti mukana tässä hankkeessa mm. kaavoittamalla rantatontin pystytettävän tehtaan tarpeisiin”, jatkaa Karl-Erik Wargh.

”On ollut ilo ja kunnia saada avustaa tässä kaupassa, jossa Suomalaista huippuosaamista ollaan tekemässä tunnetuksi kasvavilla Aasian markkinoilla. Edellytykset onnistumiselle tässä hankkeessa olivat alusta lähtien hyvin käsillä ja perustuivat ensisijaisesti Kiinassa yleisesti jatkuvaan tarpeeseen päivittää teknologiaosaamistaan ja suomalaisyritysten erinomaiseen osaamiseen. Osapuolten vahva sitoutuminen tässä hankkeessa luo erityisen vahvat edellytykset menestymiselle. Suhteellisen vähän Suomalaista teknologiaa on vielä viety tällä mallilla Kiinan markkinoille ja uskomme että tämän kaltainen toiminta tulee vahvasti lisääntymään”, sanoo Kewatecin neuvonantaja Kent Björklund, partner, Nikolai Sourcing Oy.


Kokkola, 28.8.2013

Karl-Erik Wargh
Kewatec Aluboat Oy, hallituksen puheenjohtaja
044 304 7030

Edvard Krogius
Nikolai Sourcing Oy, toimitusjohtaja
050 322 9392

Jakelu: Lehdistö ja sidosryhmät

< Takaisin