Uutiset

Verkostoituminen on kilpailuetu Aasian hankinnoissa


Edvard Krogius, Nikolai Sourcing:

Verkostoituminen on kilpailuetu Aasian hankinnoissa

Suomalaisen konepajateollisuuden hankinnat Aasiasta ovat vielä lähtöruudussa. Kynnys rakentaa omin voimin luotettava hankintaverkosto on korkea. Nikolai Sourcing Oy:n toimitusjohtaja Edvard Krogiuksen mukaan se ei useinkaan ole järkevää. Yrityksen ei tarvitse tehdä kaikkea yksin.
”Aasian markkinat vaativat paljon asiantuntemusta ja resursseja. Me tarjoamme hankintoihin valmiin verkoston ja osaamisen”, Krogius lupaa.

Aiemmin teollisuuden leivissä toiminut Edvard Krogius kertoo havahtuneensa kolmisen vuotta sitten kiinalaisen tuotannon dynamiikkaan.
”Kasvun konkreettinen näkeminen ja volyymien määrä herättivät vahvan kysymyksen kuinka suomalainen teollisuus tulee pärjäämään kilpailussa”, Krogius kertoo.

Halu vaikuttaa kotimaisen teollisuuden kilpailukykyyn ja ammattitaitoiseen hankintaan kasvoi niin suureksi, että Krogius perusti Nikolai Sourcing Oy:n, joka tarjoaa hankintapalveluja pohjoiseurooppalaiselle teollisuudelle ja kaupalle. Kevään aikana rekrytoitavat Technical Sales - tekniset myyjät keskittyvät palvelemaan erityisesti konepajateollisuutta ja alan yritysten tarpeita hankintojen tehostamiseksi.
”Paikalliset työntekijämme Aasiassa tuntevat bisneskulttuurin perinpohjaisesti ja etsivät jatkuvasti uusia kustannustehokkaita toimittajia”, Krogius kertoo.

Nikolai Sourcingilla on Helsingin lisäksi toimistot Pekingissä, Shanghaissa ja Hong Kongissa. Tavoitteena on avata tämän vuoden aikana toimipiste myös Intiaan. Krogiuksen mukaan Intia pystyy kilpailemaan Kiinan kanssa erityisesti laatutasossa. Myös Malesian ja itäisen Euroopan markkinat ovat suurennuslasin alla.
”Malesian vahvuuksia ovat muovi- ja kumiteollisuus. Itä-Euroopan maiden valttina ovat koneistusosaaminen ja nopeat toimitusajat”, Krogius pohtii.

Kustannustehokkuutta hankintoihin

Hankintojen osuus teollisuusyrityksen kustannuksista on tyypillisesti noin 60 prosenttia. Hankinnan ongelmat peittyvät, kun myynti on vahvaa. Taantuman aikana hankintaakin on onneksi pakko tarkastella kriittisesti.
”Silloin usein huomataan, että tavarasta on maksettu liikaa ja varastot ovat kasvaneet liian suuriksi”, Krogius uskoo.

Krogius ja kulutustavarapuolen johtaja Merja Räsänen muistuttavat, että maailman taloudellinen tilanne vaikuttaa vahvasti Kiinan markkinoihin. Tehtaat suostuvat valmistamaan myös pienempiä eriä.
”Nyt jos koskaan kannattaisi katsoa Aasian kortti – taantuman aika on hyvin otollinen rakentaa hinta- ja laatutasoltaan kilpailukykyisiä verkostoja”, Räsänen toteaa.

Hankinnat osaksi strategista johtamista

Krogius ja Räsänen korostavat, että hankintojen tulee olla strategisesti johdettuja.
”Ei riitä, että hankinnat sälytetään pelkästään ostajan vastuulle. Hankinnoista on keskusteltava yrityksen sisällä”, Räsänen toteaa.
”Yrityksessä on hallitustasoa myöten sitouduttava pohtimaan, mitkä ovat yrityksen tarpeet, miten hankinta organisoidaan ja ennen kaikkea kuinka se tehdään kustannustehokkaasti”, Krogius vahvistaa.

Ulkoinen hankintakumppani ei aiheuta yritykselle kiinteitä kustannuksia. Nikolai Sourcing toimii sovittaessa komissiopohjaisesti, jolloin kuluja syntyy vain tehdyistä kaupoista.
”Olemme jatke asiakkaan omalle hankinnalle. Parasta lisäarvoa voimme luoda, kun toimimme yrityksen kanssa tiiviisti yhdessä”, Krogius linjaa.

Vastuullinen hankinta lähtökohta

Nikolai Sourcingin toiminnassa korostuu vastuullinen hankinta: käytettävät tehtaat auditoidaan ja jokainen tuote-erä tarkastetaan ennen laivausta. Tuotteet toimitetaan suoraan tehtaalta asiakkaille ilman välikäsiä. Tärkeä osa prosessia on myös tehtaiden esittely asiakkaille, jolloin sekä yhteyshenkilöt että tehtaan tuotanto ja konekanta tulevat tutuiksi.
”Edustamme ja palvelemme asiakasta kaikissa hankintaa koskevissa kysymyksissä. Halutessaan asiakkaan ei tarvitse huolehtia kuin toimeksiannosta ja rahaliikenteestä. Me vastaamme kustannustehokkaiden hankintojen lisäksi toimituksen laaduntarkastuksesta ja toimitusajoista”, Krogius lupaa.

Faktalaatikko:

Vahvat juuret Aasian markkinoilla

Edvard Krogiuksen puolitoista vuotta sitten perustama Kaukopartio Oy vahvisti osaamistaan, kun Kaukomarkkinoiden Hankintapalveluyksikkö Sourcing Services siirtyi liiketoimintakaupalla osaksi yritystä. Kaupan myötä yrityksen palvelukseen siirtyi yhteensä 17 henkilöä ja toimistot Pekingissä, Shanghaissa, Hong Kongissa ja Helsingissä. Kaupassa siirtyi myös kymmenien vuosien Aasian hankintojen osaaminen, laajat toimittajaverkostot ja tärkeät asiakkuudet. Samalla yrityksen nimeksi tuli Nikolai Sourcing Oy.

Yrityksen nimen juuret ulottuvat tsaarin vallan aikoihin 1860-luvulle, jolloin Edvard Krogiuksen isoisän isoisä oli tsaarin kauppakomppanian merikapteenina. Imperator Nikolai I -kauppalaiva teki kauppaa Alaskaan ja Aasiaan. Mennessä matkassa oli turkiksia ja paluumatkalla lasti täyttyi suolasta ja teestä.

Teksti: Johanna Summanen
Kuvat: Mauri Ratilainen

< Takaisin