Virstanpylväät

Virstanpylväät

2015 Hong Kong toimisto suljetaan
2012 Dhaka (Bangladesh) toimisto perustetaan
2010 Aloitetaan teollisuuden hankintapalvelut
2009 New Delhi (Intia) toimisto perustetaan
2008 Kesko konserni uudelleen järjestelee liiketoimintojaan ja myy Kaukomarkkinan
Hankintapalvelut-liiketoiminta irtaantuu ja yhtiöitetään erilliseksi yhtiöksi
-> Nikolai Sourcing Oy
2000 Kaukomarkkinat (osa Kesko konsernia) ostaa Kenkäkesko Hong Kongin toimiston ja perustaa hankintapalvelut erillisenä liiketoimintana
1992 Kenkäkesko perustaa toimistonsa Hong Kongiin
1953 Kaukomarkkinat perustaa ensimmäisen toimistonsa Pekingiin
1952 Kaukomarkkinat aloittaa toimintansa Kiinassa


Imperator Nikolai I

Lars Thiodolf Krogius (1832–1890) oli seikkailunhaluinen merimies ja kapteeni. Hän teki nuoruudessaan useita matkoja ulkomaille monilla eri laivoilla ja monilla eri merillä. Krimin sodan (1854–1856) jälkeen Lars Krogius palveli kapteenina Imperator Nikolai I -laivalla (nimetty venäjän tsaarin mukaan), jonka Venäjä-Amerikka kauppakamari omisti.

Kuuden vuoden aikana Lars Krogius teki kolme maailmanympärimatkaa Imperator Nikolai I -laivalla. Mukaansa laivaan hän otti sekä matkustajia että tavaroita siirtokunnille (Venäjä omisti tuolloin Alaskan), turkiksia Kiinaan ja teetä Venäjälle. Reitti kulki Kronstadtin (Pietari, Venäjä) ja Sitkan (Alaska) välillä, Shanghain, Kap Hornin ja Havaijin kautta. Larsin vaimo Elisabeth synnytti heidän kaksi ensimmäistä lastaan Imperator Nikolai I -laivalla.

Lars Krogius oli aikansa "hankintapalvelujen pioneeri” tavaroiden hankinnassa Aasian ja Pohjois-Euroopan välillä. Hän oli kunnioitettu ja lahjakas merimies ja päätettyään kapteenin uransa Imperator Nikolai I:llä hänet nimitettiin Helsingin Merimieskoulun rehtoriksi. Vuonna 1871 hänestä tuli laivanomistaja ja hänen aloitteestaan perustettiin Suomen Höyrylaiva Osakeyhtiö (tavaroiden ja matkustajien kuljetus ulkomaille) ja hänestä tuli sen ensimmäinen toimitusjohtaja. Lars Krogius pysyy yhtenä Suomen laivaliikenteen suurista nimistä ja Krogiuksen perhe on osallistunut merkittävästi laivaliikenteeseen neljän sukupolven ajan 1980-luvulle asti.